luni, 5 iulie 2010

Punct si...de la capatCum ar veni, am spune mai nou ca lumea e cu susul in jos dar, si cu josul in sus tot cam aia e. Ce sa mai vorbim de argumentele politice care mustesc pe toate drumurile in asa masura incat o iei pe partea opusa de strada, daca mai ai pe unde sa te strecori, atunci cand "latura" ta auditiva o ia razna; sa o inchizi cu robinetul...nu prea se poate.
Tara se vinde iar noi privim. De fapt ce am putea face? Problema e mai grosolana inca de la sursa nu la suprafata. Suntem cam obisnuiti sa aruncam gunoiul sub pres - nasol rau asa, cu gandul ca vine altul sa ne faca ordine in propria casa...TEAPA, nu vine nimeni, ba dimpotriva, ne afundam, "mustim" si noi pe alte parti.
Maestrul Crisbasan spunea intr-un rand ca nu mai există polemici constructive, ci doar de scandaluri; nu se mai fac compromisuri pozitive, există doar "tăierea nodului gordian". Comunitățile civice sunt înlocuite de grupuri de individualități izolate. Singura interacțiune cu celălalt este să-i respecți gardul, spațiul vital, indiferența și lipsa de comunicare. Ești Ok dacă-l lași în pace, este tot ce ți se cere să respecți. Crud acest mare adevar. Cam asta e realitatea. Si parca asteptam ceva..da...din stadiul de "creatie" am ajuns "in asteptare" pana ajungem sa stagnam.
Ce-ar fi daca ne-am mustra singuri pornirile astea de "taiere a nodului gordian", si daca nu ne-am respecta intr-atat de mult gardul in urma caruia nu conteaza viata celuilalt dincolo de "granita" personala? Insa trebuie sa si realizam aceste aspecte, deloc neglijabile. Ar fi o treaba, nu credeti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu